MoviesOn Junior

ESTE Filmul de Miercuri și Atelierul de dezvoltare personală prin cinema MOViEs ON organizează la Sibiu ateliere de educație cinematografică și dezvoltare personală prin cinema MOViEs On Junior@ESTE Filmul de Miercuri, destinat copiilor de ciclu primar și gimnazial, precum și liceenilor.

Scopul atelierelor MOViEs On Junior@ESTE Filmul de Miercuri este nu doar să le ofere copiilor și adolescenților noţiuni elementare sau evoluate de cultură cinematografică (în funcție de vârstă), dar și să le pună în valoare resursele interioare, printr-o exprimare simplă, nepretențioasă și relaxată, prin intermediul dialogului și al jocului. Tinerii pot învăța mai ușor să-și creeze filtrele valorice necesare pentru a alege ce e cu adevărat important și de calitate din cultura populară care îi asaltează, și în același timp să își dezvolte inteligența emoțională, discernământul și încrederea în sine.

Atelierele sunt susținute de criticul și jurnalistul de film Iulia Blaga, împreună cu psihologul și psihoterapeutul Florentina Beznea, care au fondat în 2017 la București MOViEs ON – primul atelier de dezvoltare personală prin cinema din România.