Este Film Festival

ESTE FILM Festival este un eveniment organizat de Asociația ESTE FILM sub forma unui festival de cinci zile, care aduce cinfili de toate vârstele mai aproape de cinematografia europeană. Festivalul constă în proiecții de film, sesiuni de Q&A, evenimente speciale, invitați, interviuri, masterclassuri.

Secțiunea principală a festivalului cuprinde cele mai bune filme lansate în ultimul an în Europa. Selecția s-a realizat în funcție de palmaresul acestor filme în cadrul festivalurilor importante de gen.

O secțiune necesară datorită interesului crescut pentru filmul autohton. Ne-am propus promovarea filmului românesc în contextul unui festival european, ca parte din acest spațiu cultural spre care trebuie să ne deschidem și care ne cuprinde.

Propunem publicului sibian vizionarea de filme în moduri și spații neconvenționale. Punem la dispoziția cinefililor experiențe creative și perspective noi asupra filmului european.

Secțiunea expune un regizor, un actor, o temă, o țară sau un gen cinematografic, într-o serie de filme.

Am creat CinExplorez pentru cei mai curioși dintre cinefili. Pătrundem împreună în lumi noi, luăm parte la aventuri de tot felul și ne lăsăm surprinși de eroi neașteptați. Explorăm filme europene dedicate copiilor și adolescenților.