Competitie 2022

Juriul competiției din 2022 a fost format din Ilinca Belciu, distribuitor de film, Olimpia Melinte, actriță și Daniel Sandu, regizor. Prin oraș circulă scurte povești de dragoste, în regia Carinei Dașoveanu, a fost desemnat cel mai bun film.

Motivația juriului: ”O poveste de o delicatețe și sensibilitate aparte transpusă printr-un joc actoricesc firesc și prin cursivitate susținută de puzzle-ul personajelor care gravitează în jurul protagonistei în mod inspirational. Impasul unei căsnicii și intersecția cu alte destine, mai mult sau mai puțin fericite, fac din scurtmetrajul Carinei Dașoveanu o experiență cinematografică ce te poartă prin universul iubirii trăite la toate vârstele.”

De asemenea, a fost acordată și o mențiune pentru scurtmetrajul Trecut de ora 8, regia Alex Pintică, cu următoarea motivație: ”Am decis acordarea unei mențiuni pentru curajul de a aborda un gen mai puțin accesat în cinematografia autohtonă. Scurtmetrajul este ca o pată de culoare în contextul actual, un debut promițător, un început de drum pentru musicalul românesc.”

Poate te-ar interesa si urmatoarele:

Competitie 2024

Competitie 2024

Am dat startul înscrierilor la cea de-a cincea ediție a competiției de scurtmetraje românești de ficțiune din cadrul ESTE FILM Festival, ce va avea loc la Sibiu în perioada 29 mai - 2 iunie 2024. Se pot înscrie cineaști profesioniști, dar și studenți sau amatori, iar...

Competitie 2023

Competitie 2023

A patra ediție a competiției de scurtmetraj românesc de ficțiune din cadrul ESTE FILM Festival a avut loc la Sibiu în perioada 10-14 mai 2023. Juriul –format din Oana Giurgiu, producător și regizor, Carina Dașoveanu, regizor, și Ionuț Mareș, critic de film – a...